Защо, къде, какво, как...и всичко което може да те интересува

Ако все още не си ходил на студентска бригада в САЩ, то най-вероятно имаш доста въпроси. Това е нормално и точно за това ние сме тук: да отговорим на всички твои въпроси и направим заминаването ти и престоя ти в САЩ максимално приятни.
Това са само част от най-често задаваните въпроси, които получаваме от студентите. Ако имаш допълнителни въпроси относно Work & Travel, можеш да се свържеш с нас по всяко едно време.

Work & Travel е програма за културен обмен в Америка, която ти да възможност да работиш 4 месеца в САЩ и в края на работния период да пътуваш 1 месец из различните щати.
Това зависи от теб и твоите желания. Разгледай нашите оферти и с наша помощ, ще изберем най-подходящото място.
Можеш да заплатиш таксата наведнъж или на няколко вноски. Имай предвид, че всички вноски трябва да бъдат платени преди интервютото ти за виза.
Колкото по-рано се запишеш, толкова по-добре, защото изборът на оферти е най-голям. При записване до края на месец Октомври, спестяваш допълнително 50$.
За да се запишеш за студентска бригада, трябва да имаш навършени 18 години.
Цената на самолетния ти билет се определя от дестинацията ти. Ние ще ти помогнем да намериш двупосочен билет на най-изгодна цена, съобразен с твоите желания и предпочитания. Цените до източното крайбрежие варират от 500€ до 750€, а за западния бряг или Аляска - между 800€ и 1100€.
Разбира се, че можеш да заминете заедно с приятели. Ако искате да работите заедно, ще намерим оферта подходяща за вас.
Това не трябва да те притеснява. От нас ще получиш информация за други заминаващи студенти, с които ще работите заедно и които ще бъдат в твоя град.
Това зависи от твоите изпити и ангажименти в университета, в който се обучаваш. Разговаряй с преподавателите си и провери дали можеш да преместиш изпитите си за по-ранна дата и дали можеш да запишеш следващата учебната година с невзети изпити. Обикновено заминаването за студентска бригада е в от месец Май до средата на месец Юни.
Препоръчително е да знаеш английски поне на средно ниво, за да ти е по-лесно в работата. Не се притеснявай, ако не владееш езика перфектно.
Българската ти шофьорска книжка е валидна в срок от 30 дни. Ако караш повече от този период, преди да отпътуваш в САЩ, трябва да си изкараш международна шофьорска книжка.
НЕ, Happy World ще ти възстанови таксата за програмата, както и сумата за самолетния билет.