RS7628_avoiding-visa-confusion-in-Rome_s170806586.jpg

Интервю за американска виза – Do’s and Don’ts

Не носи големи чанти, раници и сакове. Последното, което искаш е да предизвикаш нежелано внимание. Когато отидеш за интервюто си ще бъдеш проверен от охраната и присъствието на подобен багаж, ще затрудни проверката и е възможно да се притесниш допълнително, без да има реална причина за това.

Прочети още

42587234_1969454389770358_7812867483647344640_n.jpg

5 причини да отидеш на бригада в САЩ

Има много причини, поради които да заминеш на бригада, но ние не се сещаме за по-добра от тази. Търсенето на тръпка и любопитството са акумулатора на човешкото развитие. Ако хората не си търсеха приключения, още щеше да си палим огъня с камъни.

Прочети още

Студентска бригада в САЩ

Наръчник по оцеляване за първата ти бригада в САЩ

На пръв поглед може и да не изглежда сякаш разликите между Европа и САЩ са толкова много. Но да проверим отново... Нека "старият vs. новият континент" започне сега!

  1. Синдромът “стиснатия европеец”…

Докато на европейска територия

Прочети още

Important documents - J-1 Visa

Важни документи за твоята студентска бригада

Всеки, който заминава за първи път на студентска бригада в Америка, има много въпроси относно документите и какво представляват те. Какво е DS-2019 (работно разрешително), какво е J-1 виза, как се кандидатства за Social Security Number (SSN)? Тук ще намериш отговор на всички тези въпроси.

Прочети още

Как работи TransferWise

Безплатен превод на пари от САЩ до България

Изкарали сте едно незабравимо лято с много преживявания, нови приятели и незабравими емоции. Освен това сте работили много и не искате да плащате ненужни такси, за да преведете всичко заработено до България? Е, имаме добра новина за Вас! Вече може да изпратите пари от Америка до България напълно безплатно.

Прочети още

Work and Travel USA – работни позиции

Бригада в САЩ – най-предлагани работни позиции

Всяка година приблизително 6000 студенти от България участват в програмата по културен обмен Work and Travel USA или т. нар. студентска бригада в САЩ. Голяма част от студентите заминават на позиции, които не са сигурни какво представляват или какво означават. Ето кратко описание на най-често предлаганите работни позиции по време на студентската бригада в САЩ.

Прочети още