usa-2132680_1280.jpg

Как сам/а да финансираш бригадата си в Америка

Голяма част от студентите заминават за бригада в Америка с цел да съберат финансови средства, но самото заминаване за бригада е инвестиция сама по себе си. В такъв случай се появява въпроса, който вълнува повечето студенти – а именно как сами да финансират студентската си бригада?

Прочети още

viagem-estados-unidos-dicas.jpg

5-те топ дестинации за бригада в Америка, според характера ти

Бригадата в Америка те предоставя с неограничени възможности – пътувания, свобода и финансова независимост. Плюс, плюс и плюс. Но от студентска бригада в Масачузец до студентска бригада в Аляска има разлика от тук до морето и обратно. Затова днес ще разгледаме какви плюсове предлагат различните щати на САЩ и коя локация би била най-подходяща за теб спрямо това, което харесваш!

Прочети още

Връщане на данъци - Бригада в САЩ

Възстановяване на данъци от бригада в САЩ – всичко, което трябва да знаеш!

Какви документи са ми нужни?

Декларацията трябва да бъде на хартия. Има опция за подаване онлайн, но тя НЕ важи за участниците в Work & Travel програмата. Документите, които ще ти трябват за попълване на декларацията са: копие от твоята Social Security Card, копие на международен паспорт и визата ти за САЩ, W-2 форма или последен чек от всеки работодател, за когото си работил по време на програмата.

Прочети още

valley-2706170_1280.jpg

8 дестинации в САЩ, които трябва да посетиш (за ветерани)

Който казва, че не можеш да имаш всичко, очевидно не е бил на “Големият остров”. По-голям от всички други Хавайски острови взети заедно, но с най-малък брой туристи, това земно кътче определено не е за изпускане.

Прочети още

Всичко за първия ти полет

Всичко за първия ти полет – от А? до ДА!

След като си готов/а с това извади електронните си устройства – таблети, лаптопи, зарядни. Свали колана си, якето, шала и всякакви подобни аксесоари. Когато дойде твоя ред, постави багажа си в един от предназначението контейнери. В повечето случай трябва да поставиш технологиите и течностите отделно от багажа и връхните дрехи

Прочети още

airport-arrivals-baggage-284889.jpg

Бригада в САЩ – какво да правиш, след като пристигнеш

Внимание! Това е важно. До 10 дни след датата посочена на формуляр DS-2019, си задължен/а да се регистрираш в SEVIS. За регистрацията ще са ти нужни номерът на твоя DS-2019, адресът ти в САЩ и данните на работодателя.

Прочети още

airport-2373727_1280.jpg

Наръчник по оцеляване при презокеански полети

Независимо дали си от тези, които обичат тръпката от летенето или от тези, чиято кръв замръзва при мисълта за липса на твърда почва под краката, имаме няколко съвета, които ще помогнат на часовете прекарани във въздуха да се търкулнат незабелязано.

Прочети още

7 неща, които могат да саботират интервюто ти за виза.jpg

7 най-често срещани грешки по време на интервю за J-1 виза

Не можем да ти обясним с думи, колко важно всъщност е това. Ако на документите ти пише едно, а ти казваш друго и принцеса Даяна да беше, няма значение. Те имат твоята информация и са си направили домашното. За да говорите един език – направи го и ти.

Прочети още