Връщане на данъци - Бригада в САЩ

Възстановяване на данъци от бригада в САЩ – всичко, което трябва да знаеш!

Какви документи са ми нужни?

Декларацията трябва да бъде на хартия. Има опция за подаване онлайн, но тя НЕ важи за участниците в Work & Travel програмата. Документите, които ще ти трябват за попълване на декларацията са: копие от твоята Social Security Card, копие на международен паспорт и визата ти за САЩ, W-2 форма или последен чек от всеки работодател, за когото си работил по време на програмата.

Прочети още

valley-2706170_1280.jpg

8 дестинации в САЩ, които трябва да посетиш (за ветерани)

Който казва, че не можеш да имаш всичко, очевидно не е бил на “Големият остров”. По-голям от всички други Хавайски острови взети заедно, но с най-малък брой туристи, това земно кътче определено не е за изпускане.

Прочети още

Всичко за първия ти полет

Всичко за първия ти полет – от А? до ДА!

След като си готов/а с това извади електронните си устройства – таблети, лаптопи, зарядни. Свали колана си, якето, шала и всякакви подобни аксесоари. Когато дойде твоя ред, постави багажа си в един от предназначението контейнери. В повечето случай трябва да поставиш технологиите и течностите отделно от багажа и връхните дрехи

Прочети още

airport-arrivals-baggage-284889.jpg

Бригада в САЩ – какво да правиш, след като пристигнеш

Внимание! Това е важно. До 10 дни след датата посочена на формуляр DS-2019, си задължен/а да се регистрираш в SEVIS. За регистрацията ще са ти нужни номерът на твоя DS-2019, адресът ти в САЩ и данните на работодателя.

Прочети още

airport-2373727_1280.jpg

Наръчник по оцеляване при презокеански полети

Независимо дали си от тези, които обичат тръпката от летенето или от тези, чиято кръв замръзва при мисълта за липса на твърда почва под краката, имаме няколко съвета, които ще помогнат на часовете прекарани във въздуха да се търкулнат незабелязано.

Прочети още

7 неща, които могат да саботират интервюто ти за виза.jpg

7 най-често срещани грешки по време на интервю за J-1 виза

Не можем да ти обясним с думи, колко важно всъщност е това. Ако на документите ти пише едно, а ти казваш друго и принцеса Даяна да беше, няма значение. Те имат твоята информация и са си направили домашното. За да говорите един език – направи го и ти.

Прочети още

J1 Виза - Бригада в Америка

Интервю за американска виза – Do’s and Don’ts

Не носи големи чанти, раници и сакове. Последното, което искаш е да предизвикаш нежелано внимание. Когато отидеш за интервюто си ще бъдеш проверен от охраната и присъствието на подобен багаж, ще затрудни проверката и е възможно да се притесниш допълнително, без да има реална причина за това.

Прочети още

42587234_1969454389770358_7812867483647344640_n.jpg

5 причини да отидеш на бригада в САЩ

Има много причини, поради които да заминеш на бригада, но ние не се сещаме за по-добра от тази. Търсенето на тръпка и любопитството са акумулатора на човешкото развитие. Ако хората не си търсеха приключения, още щеше да си палим огъня с камъни.

Прочети още

Студентска бригада в САЩ

Наръчник по оцеляване за първата ти бригада в САЩ

На пръв поглед може и да не изглежда сякаш разликите между Европа и САЩ са толкова много. Но да проверим отново... Нека "старият vs. новият континент" започне сега!

  1. Синдромът “стиснатия европеец”…

Докато на европейска територия

Прочети още