Бригада в САЩ

Студентска бригада в Америка.

Програмата Work and Travel USA ти позволява да сбъднеш една своя мечта, да посетиш, работиш и живееш в Америка едно цяло лято.

Безплатна консултация

Попълни формата по-долу и наш колега ще се свърже с теб възможно най-скоро.

Въведи твоето име.
Looks good!
Въведи телефонз а контакт.
ОК!
Въведи валидна ел. поща.
Бригада в САЩ

Какво е студентска бригада в САЩ?

Work and Travel USA или студентска бригада в САЩ, е програма за културен обмен в Америка, създадена от Държавния департамент на САЩ, която дава възможност на студенти да работят 4 месеца легално в САЩ и да пътуват до 30 дни след това, по време на лятната си ваканция.

В програмата могат да участват само студенти редовно обучение, със средно ниво на владеене на английски език. По време на лятната ти ваканция можеш да работиш легално до 4 месеца в периода от 1 май до 30 септември и да останеш в Америка като турист още 30 дни след края на работния период.

Безплатна консултация

Ползи за студенти като теб

New York City
New York City
Canyon

Бригадата в САЩ ти дава безброй възможности.

Културен обмен: дата ти възможност да се запознаеш с американската култура и да я изпиташ от първа ръка.

Спестяваш пари: ще спестиш пари и ще можеш да пътуваш до някои от най-желаните места в света.

Развитие: ще подобриш нивото си по английски език и ще срещнеш нови приятели.

Личностно израстване: чудесен начин да излезеш от зоната си на комфорт и да предизвикаш себе си. Това е забавен и ползотворен начин прекараш лятната си ваканция.

Безплатна консултация

Гъвкаво заплащане

0$ при записване и възможност да изплатиш програмата си на вноски или да получиш студентско кредитиране само в рамките на няколко дни.

Без риск и скрити такси

Гъвкави застраховки, в случай, че си един от малкото участници, които не са успели да вземат виза за САЩ.

Специални самолетни тарифи

Ти имаш достъп до специални самолетни тарифи, които са предвидени единствено за студенти участници по програмата.

Колко струва студентска бригада в САЩ?

Self-Placement

$1299

Програма със собствена работна оферта. Подходящо, ако вече си ходил на студентска бригада и се връщаш при същия работодател.

0$ при записване
Научи повече

Full-Placement

$1599

Програма с подсигурена от спонсора работна оферта. За всички нови участници в програмата или ако искаш да смениш работата и/или щата.

0$ при записване
Научи повече

Premium-Placement

$1699

Програма с подсигурена топ оферта и най-атрактивна дестинация.
Дестинации: Massachusetts, New York, California и др.

0$ при записване
Научи повече

Цената включва

 • Издаване на работно разрешително (DS2019), здравна застраховка и пълно съдействие от спонсорите по време на целия престой
 • Бонус застраховка за туристическия период (на приблизителна стойност $80)
 • Пълно административно обслужване, попълване на всички документи за виза, подготовка и предварително интервю
 • Проверка на работодателя и работната оферта
 • Безплатна американска сим карта
 • 24-часова телефонна линия в Америка и България за съдействие и всякакви въпрос по време на програмата
 • Съдействие при намирането на квартира, отваряне на банкова сметка и прехвърляне на спестените пари в България

Допълнителни разходи

 • Такса SEVIS – 35$ към държавния департамент на САЩ
 • Такса визово интервю – 185$ към американското посолство на САЩ
 • Самолетен билет – 800-1000$ в зависимост от крайната дестинация
 • Джобни пари – препоръчително около $1000

Безплатна консултация

Финансирай пътуването си със студентски кредит

Заминаването на бригада в САЩ понякога е свързано с разходи, които може да оказват затруднение за теб и личния ти бюджет. Затова ние с помощта на Банка Алианц предлагаме специално разработен студентски кредит, който да отговори максимално на твоите нужди и да покрие всички твои разходи.

Той ще покрие разходите по програмата, самолетния билет, разходите по интервю за виза и джобни за първите ти дни в САЩ. С две думи - финансираш си програмата сега, а плащаш чак след като се върнеш.

 • От 1000 до 10 000 лева или еквивалент в долари
 • Гратисен период до 12 месеца без заплащане на лихва и главница
 • Срок от 1 до 72 месеца
 • Без допълнителни документи и сложни процедури

Записване, процес и нужни документи

Само 4 стъпки те делят от твоето лято в Америка.

Записване и документи

Записване и документи

Това е първата стъпка от твоето лятно приключние, наречено студентска бригада в САЩ. За да се запишеш за студентска бригада в Америка, ела в наш офис и донеси със себе си единствено лична карта.

Ще обсъдим всички подробности и ще отговорим на всички въпроси, които може да имаш, ще подпишем договор и ще ти разкажем подробно за всички следващи стъпки.

Стъпка 2: Работна оферта

Работна оферта

След като подпишеш твоя договор, следва да изберем заедно най-добрата за теб работна оферта и спонсор за твоята Work and Travel програма. Тук е моментът да преведеш и втора вноска от цената на програмата.

По време на твоята студентска бригада в САЩ, имаш право да работиш само на позиции, които са сезонни. Най-често това са в сферата на туризма - в хотели, ресторанти, увеселителни паркове, плувни басейни и т.н. Някои от най-често предлаганите позиции са: продавачи, сервитьори, бармани, камериери, спасители на басейни и др.

Стъпка 3: Студентска виза

Студентска виза

Кандидатстването за американска виза е един от най-притеснителните моменти за всеки студент. След като си получил твоето работно разрешително, идва времето да насрочим дата за твоето интервю за американска виза.

Това не трябва да те притеснява. Процесът по кандидастване не е труден, а ние ще се погрижим да ти разкажем подробно за целия процес. Ще обсъдим всички теми и въпроси, които могат да те питат и те притесняват и ще споделим нашия ценен опит.

Стъпка 4: Самолетен билет

Самолетен билет

Честито, вече може да почнем да плануваме твоето пътуване до Америка. В наш офис ще получиш подробна информация за самолетните билети, условията и как най-бързо, лесно и удобно да се придвижиш до работното ти място.

Като участник в програмата Work and Travel USA, ти имаш достъп до специални самолетни тарифи, които са предвидени единствено за студенти участници по програмата. Това ти дава куп предимства и възможност да смениш плановете си за пътуване без да плащаш глоби *.

Мнения на студенти

на които помогнахме да изживеят мечтата си.

“Изключително доволна съм от съдействието за подготовката за документи, през цялото време нашата асистентка ни помагаше и отговаряше на всички наши въпроси!! Дори при изпускане на полета ни тя ни съдейства посред нощта, хубаво е да знаеш, че има на кого да разчиташ толкова далеч от страната ти. Изключително сериозна и отговорна препоръчвам с две ръце.”

Габриела Георгиева

“От ден 1, когато се записахме до момента, в който сме си вкъщи се грижат за мен и приятелката ми! Винаги са готови да помогнат, с голямо сърце и широка усмивка! Благодаря! :)”

Вени Петкова

"Изживях най-прекрасното си и различно лято с помощта, точността и прецизността на екипа на "Happy World". Всичко около заминаването ми в САЩ се случи бързо, лесно и навреме, благодарение на тях.”

Десислава Евстатиева

“Изключително корерктна агенция! Теди е страхотен професионалист, организирана и прави всичко възможно, за да си спокоен за пътуването си!”

Цветелина Маджарова

“Ненадминати професионалисти, винаги отговарят на молбите и съобщенията ми дори и в малките часове на ноща. Бяха до мен във всеки административен проблем през целия престой в Америка.”

Георги Иванов

“Супер добро отношение към клиентите. Всичко става , бързо и коректно.”

Иван Дюгерски

Въпроси и отговори

Ако все още не си ходил на студентска бригада в САЩ, то най-вероятно имаш доста въпроси.

В програмата може да участва всеки студент, който е:

 • между 18 и 28 г.
 • редовно обучение в България или чужбина
 • владе англиисйки език на поне средно разговорно ниво
 • обича да пътува и желае да опознае американската култура

Работните оферти предлагани за студентска бригада в САЩ са изцяло в сферата на туризма. Това най-често са ресторанти и хотели, увеселителни паркове, магазини и други туристически обекти.

Да, единственото изискване е да си студент редовоно обучение на възраст между 18 и 28 г.

Записванията за студентска бригада започват още през м. Септември. Колкото по-рано се запишеш, толкова по-добре, тъй-като ще имаш по-богат избор от работни оферти, ще вземеш по-рано виза и цената за самолетния ти билет ще бъде по-ниска.

Да, ти и твоите приятели може да заминете, живеете и работите заедно.

Препоръчително е да знаеш английски поне на средно ниво, за да ти е по-лесно в работата. Не се притеснявай, ако не владееш езика перфектно.

Това не трябва да те притеснява. Всяка година, хиляди студенти заминават сами за студентска бригада. Нашата задача е да те запознаем с други студенти, които ще работят на същото място още преди да заминеш.

Това е административна такса от Държавния департамент на САЩ, която има за цел да обедини информацията за всички участници в програмата в интернет базирана система. Ти си задължен да валидираш твоята виза и да се регистрираш в системата СЕВИС в рамките на 7 дни след пристигането ти в Америка.

Участието в програмата бригада в Америка може да стане само и единствено чрез лицензирана от Държавния департамент на САЩ организация или т. нар. спонсор. Тяхната задача е да съдействат за намирането на работна оферта, проверка на работодателите и настаняването, да издадат работните разрешителни и здравната застраховка. Те отговарят за студентите по време на техния престой в САЩ и помагат при възникване на каквито и да се проблеми.

Всеки участник в програмата заминава със задължителна здравна осигуровка с минимално покритие до $100,000 долара.

Повечето работни оферти вървят с оферта за настаняване, но студентите не са длъжни да се възползват от нея. Работодатели, които не предлагат настаняване, най-често помагат и дават напътствия за намирането на такава.

Всеки участник в програмата заминава със задължителна здравна осигуровка с минимално покритие до $100,000 долара.