Какво е студентска бригада в САЩ?

Студентска бригада в САЩ

Work and Travel USA или студентска бригада в САЩ, е програма за културен обмен в Америка, създадена от Държавния департамент на САЩ, която дава възможност на студенти да работят 4 месеца легално в САЩ и да пътуват до 30 дни след това, по време на лятната си ваканция.

В програмата могат да участват само студенти редовно обучение, със средно ниво на владеене на английски език. По време на лятната ти ваканция можеш да работиш легално до 4 месеца в периода от 1 май до 30 септември и да останеш в Америка като турист още 30 дни след края на работния период.

Колко струва студентска бригада в САЩ?

$1099

Цена на програмата със собствена работна оферта (self-arranged)

$1289

Цена на програмата с подсигурена от спонсора работна оферта (full-placement)

$1399

Цена на програмата с избор от топ оферта и топ дестинация (premium-placement)
(Massachusetts, New York, Hawaii, California)

Какво включва цената

 • Издаване на работно разрешително (DS2019), здравна застраховка и пълно съдействие от спонсорите по време на целия престой
 • БОНУС застраховка за туристическия период (на приблизителна стойност $60)
 • Пълно административно обслужване, попълване на всички документи за виза, подготовка и предварително интервю
 • Проверка на работодателя и работната оферта
 • Безплатна американска сим карта
 • 24-часова телефонна линия в Америка и България за съдействие и всякакви въпрос по време на програмата
 • Съдействие при намирането на квартира, отваряне на банкова сметка и прехвърляне на спестените пари в България

Допълнителни такси и разходи

 • Такса SEVIS – 35$ / + 5$ административна такса
 • Такса визово интервю – 160$
 • Самолетен билет – в зависимост от крайната дестинация
 • Джобни пари – препоръчително около $800

Записване и документи

Записванията за студентска програма в САЩ, започват още в началото на академичната година. Процедурата се изразява в 4 лесни стъпки, като наши колеги ще ти помогнат с всички документи и въпроси, които можеш да имаш.

Записване и документи

Това е първата стъпка от твоето лятно приключние, наречено студентска бригада в САЩ. За да се запишеш за студентска бригада в Америка, ела в наш офис и донеси със себе си:

 • лична карта
 • студентска книжка
 • депозит

Ще обсъдим всички подробности и ще отговорим на всички въпроси, които може да имаш, ще подпишем договор и ще ти разкажем подробно за всички следващи стъпки.

Работна оферта

След като подпишеш твоя договор, следва да изберем заедно най-добрата за теб работна оферта и спонсор за твоята Work and Travel програма. Тук е моментът да преведеш и втора вноска от цената на програмата.

По време на твоята студентска бригада в САЩ, имаш право да работиш само на позиции, които са сезонни. Най-често това са в сферата на туризма - в хотели, ресторанти, увеселителни паркове, плувни басейни и т.н. Някои от най-често предлаганите позиции са: продавачи, сервитьори, бармани, камериери, спасители на басейни и др.

Студентска виза

Кандидатстването за американска виза е един от най-притеснителните моменти за всеки студент. След като си получил твоето работно разрешително, идва времето да насрочим дата за твоето интервю за американска виза.

Това не трябва да те притеснява. Процесът по кандидастване не е труден, а ние ще се погрижим да ти разкажем подробно за целия процес. Ще обсъдим всички теми и въпроси, които могат да те питат и те притесняват и ще споделим нашия ценен опит.

Самолетен билет

Честито, вече може да почнем да плануваме твоето пътуване до Америка. В наш офис ще получиш подробна информация за самолетните билети, условията и как най-бързо, лесно и удобно да се придвижиш до работното ти място.

Като участник в програмата Work and Travel USA, ти имаш достъп до специални самолетни тарифи, които са предвидени единствено за студенти участници по програмата. Това ти дава куп предимства и възможност да смениш плановете си за пътуване без да плащаш глоби *.

Студентски кредит

Финансирай бригадата си сега, плати като се върнеш

Work and Tracel USA - студентски кредит

Ние от Happy World знаем, че заминаването на бригада в САЩ понякога е свързано с разходи, които често се оказват затруднение за теб и личния ти бюджет. Затова ние с помощта на Банка Алианц предлагаме специално разработен студентски кредит, който да отговори максимално на твоите нужди и да покрие всички твои разходи.

Той ще покрие разходите по програмата, самолетния билет, разходите по интервю за виза и джобни за първите ти дни в САЩ. С две думи - финансираш си програмата сега, а плащаш чак след като се върнеш.

Предимства на студентския кредит за бригада

 • От 1000 до 10 000 лева или еквивалент в долари
 • Гратисен период до 12 месеца без заплащане на лихва и главница
 • Срок от 1 до 72 месеца
 • Без допълнителни документи и сложни процедури

Често задавани въпроси

Ако все още не си ходил на студентска бригада в САЩ, то най-вероятно имаш доста въпроси. Това е нормално и точно за това ние сме тук: да отговорим на всички твои въпроси и направим заминаването ти и престоя ти в САЩ максимално приятни. Това са само част от най-често задаваните въпроси, които получаваме от студентите. Ако имаш допълнителни въпроси относно Work & Travel, можеш да се свържеш с нас по всяко време.