“Може да се справиш с почти всичко, което ти се случи на път с усмивка, обща култура и уиски.”

Един полезен съвет от Бил Мъри. Иска ни се да можеше да си присвоим авторското право, но не ни е практика да плагиатстваме. ;)

Шегата настрана. Подготвили сме ти цял наръчник за предстоящите ти летни пътешествия, който можеш да прочетеш тук: “Наръчник по оцеляване за първата ти бригада в САЩ”. Но днес темата ни за разговор е друга... Наскоро осъзнах, че когато чета статии в интернет, почти винаги пропускам увода, така че ще ти спестя “скролването” надолу и ще премина директно към темата: Защо да изоставя топлото местенце на дивана, ако мога да видя всички красоти на САЩ в интернет?

Причина номер 1

За да изоставиш топлото местенце на дивана си и да видиш всички красоти на САЩ на живо!

Има много причини, поради които да заминеш на бригада, но ние не се сещаме за по-добра от тази. Търсенето на тръпка и любопитството са акумулатора на човешкото развитие. Ако хората не си търсеха приключения, още щеше да си палим огъня с камъни. Да, благодарение на телевизията и достъпа до интернет, в днешно време можем да посетим всяко кътче на земята от комфорта на собствения си диван, но нищо… повтаряме… нищо не може да се сравни с усещането да изживееш тези места, използвайки всичките си сетива.

Причина номер 2

Нови приятели и контакти.

giphy.gif

Няма нищо по-хубаво от това да се похавлиш с приятели навсякъде по света. От една гледна точка ти липсват, защото са далеч, но от друга гледна точка – трябва да пътуваш, за да ги посетиш и има къде да отседнеш, когато пътуваш! И не забравяй, че животът е непредсказуем… Не се знае кой, по какъв начин, може да промени живота ти. Понякога само един поглед е достатъчен, за да разбереш, че твоето американско приключение ще има продължение.

Причина номер 3

Ще говориш английски "like a pro"!

Запознанството ти с американската култура ще подобри езиковите ти умения. Неизбежно е. А, колкото повече се оставиш на течението и се потопиш в тяхната култура, толкова повече ползи ще извлечеш. Струва си да се спомене, че когато завършиш и започнеш да си търсиш работа, "бригада в САЩ" няма да седи никак зле на CV-то ти и ще те направи по-конкурентноспособен, защото за работодателите това пътешествие показва качества като смелост, упоритост, желание за развитие и достатъчно добро владеене на английски език. А това винаги е плюс.

Причина номер 4

Money, money, money…

giphy.gif

Парите не купуват щастие, но липсата им със сигурност носи нещастие. Дали ще използваш изкараните долари за пътуване, за инвестиция, за дрешки или ще ги вкараш в спестовната си сметка е изцяло твой избор.

Причина номер 5

Помага ти да опознаеш себе си.

Колкото и странно да звучи, не всички познаваме себе си достатъчно добре. Особено, ако сме свикнали с определена рутина! Пътуването към дестинации, които слагаш в графата "извън зона на комфорт", те поставят в ситуации, в които не си очаквал/а да попаднеш (не задължително негативни!). Точно в такива моменти е много вероятно да откриеш страни на своя характер, които не си познавал/а до този момент.

Ако ти трябва още информация, не пропускай да прочетеш тези три статии, които ще са ти от полза, ако се решиш на лятно приключение в САЩ:

5 знака, че сте готови за бригада

Бригада в САЩ – най-предлагани работни позиции

Наръчник по оцеляване за първата ти бригада в САЩ