Какво е студентска бригада в САЩ

Work and Travel USA или студентска лятна бригада в САЩ, е програма за културен обмен в САЩ създадена от Държавния департамент на САЩ, която дава възможност на студенти да работят 4 месеца и да пътуват до 30 дни след това, по време на лятната си ваканция.

От американска страна програмата се координира от спонсорираща организация, която помага на студентите по време на престоя им.


Основни неща, които трябва да знаеш за програмата:

  • в програмата могат да участват само студенти редовно обучение, със средно ниво на владеене на английски език.
  • програмата се провежда по време на лятната ваканция и като участник в нея имаш право да работиш до 4 месеца в периода от 1 май до 30 септември и да останеш в САЩ като турист още 30 дни след края на работния период.
  • след приключването на програмата трябва да се върнеш в България, но няма ограничения колко пъти можеш да участваш отново.
  • преди да ти бъде издадена виза и да заминеш за САЩ, трябва да имаш осигурена работна оферта при американски работодател, която да отговаря на целите на бригадата. Това можеш да направиш сам или да се възползваш от организираните от нашите работни оферти.
  • участието в програмата Work & Travel USA може да стане само чрез лицензираните от Държавния департамент на САЩ т.нар. „спонсори“ и техните оторизирани представители в България.